Νέα προϊόντα

 • Φόρεμα Mayoral
  Φόρεμα Mayoral

  Φορεμα συνδυασμενο τουλι ΟΔΗΓΟΣ: 21-06916-066 Χρωμα: 66 -...

  48,00 €
 • Φόρεμα Mayoral
  Φόρεμα Mayoral

  Φορμα κλεπ φιογκος ΟΔΗΓΟΣ: 21-06816-056 Χρωμα: 56 - μουσταρδι...

  40,00 €
 • Φόρεμα Mayoral
  Φόρεμα Mayoral

  Φορεμα σταμπωτο ΟΔΗΓΟΣ: 21-03943-003 Χρωμα: 3 - εκρου...

  42,00 €
 • Μαγιο μεταξοτυπια
  Μαγιο μεταξοτυπια

  Μαγιο μεταξοτυπια ΟΔΗΓΟΣ: 21-03746-048 Χρωμα: 48 - ροζ σομον...

  22,00 €
 • Μπικινι σταμπα γοργονα
  Μπικινι σταμπα γοργονα

  Μπικινι σταμπα γοργονα ΟΔΗΓΟΣ: 21-03743-044 Χρωμα: 44 - ροζ σομον...

  22,00 €

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Υποχρεώσεις ανάδοχου (νονού)

Υποχρεώσεις ανάδοχου (νονού)

O vovός αποτελεί τον πνευματικό πατέρα του μωρού, ενώ θεωρείται ύψιστη τιμή για εκείνον να του προτείνουν να το βαπτίσει. Οι γονείς θα πρέπει να επιλέγουν τον άνθρωπο εκείνον που θεωρούν ότι είναι άξιος για να βαπτίσει το παιδί τους, και τον φέρνουν σε επαφή με το μωρό τους αρκετό καιρό πριν την βάπτιση για να νιώθει το μωρό οικειότητα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.

Οι υποχρεώσεις του νονού ξεκινούν πριν τη βάπτιση.. ο νονός είναι εκείνος που οφείλει να αγοράσει τα απαραίτητα για τη βάπτιση, τα οποία περικλείονται στο βαπτιστικό κουτί.

Την ημέρα της βάπτισης θα πρέπει να γεμίσει το μπουκαλάκι με ελαιόλαδο και να το προσκομίσει στην εκκλησία.

Κατά τη διάρκεια της βάπτισης ο νονός κρατά αρχικά στο Νάρθηκα της εκκλησίας το μωρό στην αγκαλιά του κι επικυρώνει την Πίστη του μωρού ενώπιον Θεού. Ο νονός ακολουθώντας τις οδηγίες του ιερέα διαβάζει το «Πιστεύω» , αποτάσσεται το σατανά, φυσάει τρεις φορές στο πρόσωπο του μωρού και στη συνέχεια μεταφέρονται στην κολυμπήθρα. Εδώ ο ρόλος του νονού είναι να αλείψει το μωρό με λάδι και αφού ολοκληρωθεί η βάπτισή του στη συνέχεια το κρατά στην αγκαλιά ντυμένο με τα βαπτιστικά του ρούχα και γυρνά τρεις φορές γύρω από την κολυμπήθρα, μαζί με τη λαμπάδα που κρατάει κάποιο παιδάκι. Στη συνέχεια παραδίδει το μωρό στη μητέρα του. 

 Η παράδοση θέλει το νονό να συνοδεύει το μωρό στην εκκλησία την Πρώτη Κυριακή μετά τη βάπτιση  και τρεις ημέρες μετά το μυστήριο καλείται να κάνει το πρώτο μπάνιο του μωρού στο σπίτι, το λεγόμενο ξελάδωμα.

Οι γονείς ως ανταπόδοση οφείλουν να συμπεριλάβουν στα έξοδα τους το δώρο του ανάδοχου.